Telenet vs Netflix

Telenet en Netflix zijn twee aanbieders van (digitale) televisie. Hieronder volgt een vergelijking.

 

Over Telenet

We kennen Telenet als de grootste aanbieder van kabeltelevisie in België. Zowel analoge als digitale kabeltelevisie wordt aangeboden, net als digitale betaaltelevisie. Denk hierbij aan hoge definitie (HD) televisie, ‘op aanvraag diensten’ (on demand), vaste en mobiele telefoniediensten, supersnel breedbandinternet, en ga zo maar door. Deze diensten zijn beschikbaar voor de particuliere klanten die in het betreffende afzetgebied wonen van Telenet. Zij kunnen profiteren van bundels of pakketten, tegen een gereduceerde prijs. Zij hebben er op 19 september 2014 een geducht concurrent bijgekregen op gebied van televisieaanbod, namelijk Netflix.

 

Over Netflix

Netflix is een zogeheten ‘on demand’ videodienst, want betekent dat films en series online gestreamd kunnen worden. Niet meer wachten, niet meer downloaden, maar onmiddellijk beginnen met kijken! Netflix wordt afgenomen in abonnementsvorm. Vergeleken met Telenet, bestaan er nogal wat verschillen. Wat zijn de belangrijkste? Verschillen zij significant van elkaar? En zo ja: kan Netflix gaan concurreren met Telenet?

 

Het nieuwe Telenet: Rex en Rio

Telenet is op haar hoede. Dat blijkt wel uit de op 23 september 2014 gelanceerde on demand dienst, genaamd Rex en Rio. Door hier gebruik van te maken, kijk je – net als bij Netflix – voor een vast bedrag per maand naar al jouw favoriete films en series. De naam Rex en Rio komt van twee bioscopen uit de thuisstad van Telenet, Mechelen. Rex bestaat uit een bibliotheek van Vlaamse televisieseries en films, shows, kinderprogramma’s en documentaires. Rio bestaat uit internationale series en films, voornamelijk prestigieuze reeksen van de HBO. Telenet heeft namelijk een exclusieve deal met HBO gesloten. Verwacht series als Game of Thrones, True Detective en Modern Family. Al enkele dagen na de uitzending in de Verenigde Staten, zijn de uitzendingen ook in België te zien. Rio kost €24,94 euro per maand en Rex kost €14,95 euro per maand. Natuurlijk is een combinatie van de twee ook mogelijk.

 

Belangrijkste verschillen

Netflix enerzijds, en Rex en Rio anderzijds, delen een aantal eigenschappen. Zo zijn ze allebei verkrijgbaar in abonnementsvorm, maar zijn ze ook allebei niet gebonden aan een toestel. Bij zowel Telenet als Netflix kan van het aanbod genoten worden op mobiele toestellen, tablets of computers. Ook kunnen meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van het streamen, ongeacht de locatie. Moge het duidelijk zijn dat de twee zeker aan elkaar gewaagd zijn!

 

Het opvallendste verschil is echter de prijs. Omdat voor Netflix bijna €8.- euro minder hoeft te worden betaald dan voor Telenet, wordt Telenet een stuk minder interessant. Hoe dan ook: het aanbod van Netflix is dan weer wel minder actueel dan dat van Rex en Rio. Met name de HBO-afleveringen, die niet te vinden zijn op Netflix, maar wel op Telenet, zijn een verschil. Hoe dan ook, deze deal van Telenet, mag qua inhoud interessant lijken, de afleveringen verdwijnen bijna net zo snel weer uit de bibliotheek als dat ze er gekomen zijn. Dit wetende, lijkt maandelijks €25,- betalen plotsklaps een stuk minder aantrekkelijk.

 

Netflix doet het anders. Vanaf de eerste aflevering van elk seizoen, worden series integraal aangeboden. Geen vrees dus dat ze plotsklaps uit de bibliotheek verdwijnen, want ze zijn consistent. Bij Telenet kunnen enkel sommige seizoenen en zelfs sommige afleveringen van bepaalde series worden opgevraagd.

 

Conclusie

Telenet lijkt in de eerste instantie meer up-to-date dan Netflix. Hier betaal je voor, maar dan krijg je ook wat. Bij nader inzien, kun je echter beter voor Netflix kiezen. Voor Rex Rio betaal je namelijk behoorlijk wat geld, maar het aanbod van Netflix is heel wat meer consistent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*