Voordelen digitale TV

Digitale tv voordelenToen digitale TV voor het eerst werd aangekondigd waren heel wat mensen er in eerste instantie niet meteen voor te vinden. De zaken die voorgesteld werden klonken immers behoorlijk ingewikkeld en we konden er donder op zeggen dat ze ook nog eens erg duur zouden worden. Nu digitale TV in heel wat landen is gelanceerd praten we helemaal anders. Digitale TV werkt niet alleen erg snel en is bovendien nog relatief goedkoop, er zijn ook heel wat leuke en interessante voordelen aan verbonden. We gaan er graag verder op in, in dit artikel.

Pauzeer een programma en kijk daarna verder
Een erg belangrijk voordeel die lang en breed in de media werd uitgesmeerd is natuurlijk het feit dat u met digitale TV over de mogelijkheid beschikt om een programma dat nu wordt afgespeeld op pauze te zetten en vervolgens gewoon verder te laten lopen. Het mooie aan deze functie is dat u dus nooit meer een stukje van een programma moet missen. Heeft u even geen tijd meer om verder te kijken? Ook dat is geen probleem, want wanneer u over een decoder beschikt heeft u de mogelijkheid om het programma in kwestie met één druk op de knop op te nemen. Ook dat wordt door velen aanzien als een interessant voordeel van digitale TV, al bestond deze mogelijkheid vroeger natuurlijk ook al.

Verbeterde beeldkwaliteit
Tot slot is er natuurlijk ook nog de verbeterde beeldkwaliteit. Echter, we kunnen niet anders dan zeggen dat dit voordeel een beetje dubbelzinnig is. Natuurlijk is een hogere beeldkwaliteit goed, maar het probleem is dat nog niet alle kanalen hier optimaal gebruik van (kunnen) maken. Daardoor worden heel wat programma’s ook vandaag de dag nog steeds gewoon en dus niet digitaal uitgezonden. Daar komt ook nog eens bij dat er wordt verwacht dat dit niet snel globaal geïntroduceerd zal worden. We zouden dus met andere woorden kunnen stellen dat bepaalde mogelijkheden die verbonden zijn aan digitale televisie tot op de dag van vandaag nog niet optimaal benut kunnen worden en dat is natuurlijk best jammer.