Digitale TV Vlaanderen

Het heeft lang geduurd voor digitale TV in Vlaanderen haar intrede heeft gedaan, maar tegenwoordig hebben heel wat gezinnen reeds uitgebreid kennis kunnen maken met deze nieuwe vorm van televisie. Het mooie aan digitale TV in Vlaanderen is dat gezinnen over verschillende mogelijkheden beschikken. Ze zijn met andere woorden niet aangewezen op één enkele verstrekker van digitale televisie en beschikken bijgevolg over de vrijheid om zelf uit te maken welk abonnement of welke diensten ze het best vinden aansluiten op hun persoonlijke verwachtingen. In dit artikel gaan we hier graag verder op in en vertellen we u meer over digitale TV in Vlaanderen.

Digitale tv vlaanderenTelenet versus Belgacom
Allereerst zijn er natuurlijk de twee reuzen Telenet en Belgacom die het tegen elkaar opnemen in de strijd om de meeste digitale TV klanten. Opmerkelijk is vooral dat Telenet en Belgacom deze concurrentiestrijd vooral blijken uit te vechten op vlak van licenties. Wie bijvoorbeeld vaak naar voetbalwedstrijden kijkt weet dat deze ofwel mogen uitgezonden worden door Telenet ofwel door Belgacom. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde ploeg kan dit dus eveneens meespelen in uw uiteindelijke beslissing. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de zogenaamde mediabibliotheek waar beide bedrijven over beschikken. Maandelijks (ongeveer) wordt deze immers aangevuld met verschillende nieuwe films en series. Op vlak van beeldkwaliteit is er tussen Belgacom en Telenet geen verschil waarneembaar waardoor deze waarschijnlijk niet zal meespelen in uw uiteindelijke beslissing.

TV Vlaanderen
Naast digitale TV van Belgacom en Telenet kunt u er eveneens voor kiezen om gebruik te maken van digitale televisie van TV Vlaanderen. TV Vlaanderen is een digitaal platform die zich volledig richt op haar Vlaamse doelgroep. Enig nadeel is misschien wel dat u bij TV Vlaanderen verplicht bent om over een externe antenne te beschikken. Verder beschikt u bij TV Vlaanderen over vergelijkbare mogelijkheden als bij Telenet en Belgacom en wordt er u een uitgebreide waaier aan Vlaamse kanalen extra aangeboden. Ook de maandelijks te betalen kostprijs zorgt er voor dat de populariteit van TV Vlaanderen alleen maar is toegenomen.