Netflix

Netflix is een videodienst die we benamen met ‘on demand’. Dit betekent dat u films en series online kunt streamen en dus niet hoeft te wachten tot een film of serie gedownload is. U begint meteen met kijken! Dit scheelt u niet alleen een hoop moeite, maar ook een hoop tijd. Netflix wordt aangeboden in abonnementsvorm en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar al meer dan 20 miljoen leden zijn aangesloten. Op de televisie kunt u gebruikmaken van Netflix worden, maar ook op de Apple TV, de iPad, de iPhone, de Xbox 360 en de Playstation 3. Niet alleen Amerikanen houden van onbeperkt films en series kijken, ook wij in Europa lusten er wel pap van! In 2012 is Engeland aan Netflix begonnen, waarna Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen snel volgden. Ook in Nederland is Netflix populariteit aan het vergaren, en vanaf 19 september 2014 is Netflix ook eindelijk beschikbaar in België!

 

Hoe werkt Netflix?

Netflix is zeer gebruiksvriendelijk, wat ook meteen de kracht is van de applicatie. U meldt zich aan op de website van Netflix voor een abonnement, waarbij u kunt kiezen uit drie verschillende opties. Vanaf moment één kunt u onmiddellijk de grote bibliotheek in om te streamen! Het handigste aan Netflix is dat het kijkgedrag bij wordt gehouden. Als u onverhoopt af moet sluiten, onthoud het programma waar u gebleven bent. Op deze manier hoeft u niet terug te zoeken en geen minuten te onthouden, de volgende keer dat u het programma weer opstart. Zo word televisie kijken een stuk efficiënter!

 

Heb je nog andere aanbieders nodig?

Om Netflix te kunnen kijken, is een internetverbinding nodig, plus een HDMI-kabel om de computer, mediabox of gameconsole mee te verbinden. In België zijn de meeste internetproviders gebaseerd op een downloadlimiet. Netflix maakt gebruik van het principe adaptive bitrate streaming”, waardoor de datasnelheid automatisch wordt aangepast aan de beschikbare bandbreedte. Goed nieuws: bijna elk internetabonnement dat op de Belgische markt beschikbaar is, biedt voldoende snelheid om te streamen in 1080p.

 

Wat kost het?

De proefperiode van Netflix is dertig dagen geheel gratis. Bevalt het u? Dan zijn de volgende opties mogelijk:

  • Voor €7,99 per maand kan op één scherm gestreamd worden in standaard 480p kwaliteit.
  • Voor €8,99 per maand kan op twee schermen gestreamd worden in HD-kwaliteit.
  • Voor €11,99 kan op vier schermen gestraemd worden in Ultra HD 4K kwaliteit.

 

Welk aanbod is er?

Netflix heeft afspraken met een aantal grote filmmaatschappijen, zoals Time Warner, Paramount Picture, Dreamworks Animation, Lionsgate, Walt Disney Studio’s en Pixar. De keuze is dus reuze! Verwacht duizenden titels, die continu worden aangevuld. Van kinderprogramma’s tot documentaires, van de best beoordeelde films tot de spannendste series. Zelfs content die nooit elders werd uitgezonden, is in het bezit van Netflix. Netflix in België houdt u op de hoogte over aankomende films en series, zodat u binnen de kortste keren weer lekker in de bank of stoel weg kunt zakken met uw nieuwe favoriet! Netflix alleen, Netflix met vrienden, Netflix thuis of onderweg: Netflix overal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*