Digitale TV ontvanger

Digitale tv ontvangerDe digitale TV ontvanger is eigenlijk niets meer of minder dan een toestel die er voor zorgt dat digitale TV bij u in de huiskamer binnen kan worden gebracht. U dient er hierbij rekening mee te houden dat een digitale TV ontvanger veelal zowel aan de distributie als aan het internet wordt aangesloten. Vooral wanneer u gebruik wenst te maken van de extra digitale mogelijkheden die digitale TV met zich meebrengt is dit belangrijk. De digitale TV ontvanger zorgt er in eerste instantie natuurlijk in het bijzonder voor dat de beeldkwaliteit naar een hoger niveau wordt getild, alleen moet u er rekening mee houden dat er in de Europese landen nog niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van digitale TV. Verschillende kanalen beschikken immers nog niet over de mogelijkheid om hun programma’s op vlak van beeldkwaliteit zo optimaal mogelijk uit te zenden.

Hoeveel kost een digitale TV ontvanger?
De kostprijs van een digitale TV ontvanger is afhankelijk van de provider waarbij u digitale TV wenst af te sluiten. Het ene bedrijf kiest er immers voor om de decoder uitsluitend te verhuren terwijl een ander bedrijf er voor kan kiezen om u als klant de decoder aan te laten kopen. In het eerste geval zult u op uw abonnement gewoon een bepaalde meerprijs moeten betalen. In het laatste geval wordt de aankoopprijs van de digitale TV ontvanger veelal inbegrepen in de zogenaamde eenmalige opstartkost. Let wel, verschillende moderne televisietoestellen zijn reeds uitgerust met een ingebouwde digitale TV ontvanger. In een dergelijk geval moet u dus geen andere ontvanger meer laten installeren.

Heb ik een antenne nodig of niet?
U dient er bij de keuze van digitale TV zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald altijd rekening mee te houden dat er een kans bestaat dat u zult moeten beschikken over een (externe) antenne. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld TV Vlaanderen. Om gebruik te maken van de mogelijkheden van dit digitaal platform dient u immers niet alleen over een toestel binnenshuis, maar ook over een antenne buitenshuis te beschikken. Over het algemeen zal deze extra antenne gelukkig maar weinig of geen invloed hebben op de kostprijs van uw digitale TV, dus dat zal uw keuze waarschijnlijk niet meteen beïnvloeden. Raadpleeg hoe dan ook altijd eerst de provider waarbij u digitale TV wenst af te nemen om te weten te komen of u al dan niet rekening moet houden met een extra antenne.