Wat is digitale TV?

Digitale TV, iedereen heeft er wel al eens iets over gehoord, maar toch weten veel mensen nog steeds niet wat het nu precies inhoudt. Digitale TV is eigenlijk een verzameling van nieuwigheden die er voor moeten zorgen dat wij als consument vandaag de dag nog meer plezier halen uit het televisiekijken. In eerste instantie werd digitale TV natuurlijk in het leven geroepen om klanten te voorzien van een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit. Dat is gelukt, want met de hedendaagse technologieën kunnen we prachtige beelden op ons beeldscherm toveren. Helaas is het wel zo dat nog niet alle programma’s digitaal worden uitgezonden waardoor er soms een aanzienlijk verschil in kwaliteit kan ontstaan.

Wat is digitale tv?Betere beeldkwaliteit, maar niet altijd…
Globaal gezien zouden we dus eigenlijk kunnen stellen dat de komst van digitale TV er voor heeft gezorgd dat de beeldkwaliteit aanzienlijk werd verbeterd. Oké, ergens klopt dit natuurlijk ook wel, maar zoals in de inleiding reeds aangehaald is het probleem dat dit momenteel nog niet voor alle zenders en programma’s geldt. Verschillende kanalen zenden programma’s immers nog helemaal niet digitaal uit waardoor het perfect kan voorkomen dat u het ene moment naar prachtig beeld te zit te kijken terwijl u het volgende moment moet staren naar beelden die uw nieuwe TV eigenlijk onwaardig zijn. Helaas is dat een probleem waar u nog even mee zult opgezadeld zitten.

Extra mogelijkheden
Digitale TV staat echter niet uitsluitend voor een betere beeldkwaliteit. De komst van digitale TV heeft ons immers ook verschillende extra mogelijkheden geboden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de mogelijkheid om een (live) programma te pauzeren en vervolgens te hervatten. Daarnaast beschikt u bij alle aanbieders van digitale TV ook veelal over een decoder waarmee u programma’s, films en series gewoon kunt opnemen. Indien u op een regenachtige dag gewoon gezellig thuis naar een film wenst te kijken moet u ook niet langer door het slechte weer. Gewoon even in de bibliotheek bladeren en u zult zien dat digitale TV u ook de mogelijkheid biedt om de nieuwste films gewoon in uw woonkamer te bestellen. Zoals u ziet heeft digitale TV er in ieder geval voor gezorgd dat televisiekijken naar een veel hoger niveau is getild.