Digitale TV België

Digitale tv belgieWanneer u in België woont en u wenst gebruik te maken van digitale TV beschikt u tegenwoordig over verschillende mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon gebruik te maken van de diensten die TV Vlaanderen aanbiedt, maar u kunt kiezen voor één van de twee giganten, beter bekend als Telenet en Belgacom. Stuk voor stuk bieden deze bedrijven u de mogelijkheid om gebruik te maken van de vele mogelijkheden en voordelen die digitale TV u te bieden heeft. Het spreekt echter voor zich dat ze dit elk op hun eigen manier en met een eigen toestel doen. In dit artikel vertellen we u graag meer over digitale TV in België.

Is digitale TV in België duur?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, op zich ligt de kostprijs van digitale TV niet zo hoog. Het probleem is vooral dat samen met de gewone digitale TV (dus de verbeterde kwaliteit) ook een reeks extra mogelijkheden werden geïntroduceerd. Denk bijvoorbeeld in het bijzonder maar eens aan de mogelijkheid om programma’s en films aan te kopen. U koopt dan de film digitaal aan voor een specifiek bedrag waarna de film doorgaans 24 uur ter uwer beschikking blijft. Deze kosten komen echter bovenop de gewone maandelijkse kostprijs en dat kan er wel eens voor zorgen dat het prijskaartje aardig gaat stijgen. Hoewel digitale TV België dus op zich niet zo duur is kunt u het zeker wel duur maken. Hou hier zeker rekening mee wanneer u van plan bent om gebruik te maken van digitale TV in België. Lees ook eens over digitale tv op de iPhone 5 in Belgie bij iPhone 5.

Verschillende aanbieders van digitale TV België
In de inleiding van dit artikel hebben we u reeds kennis laten maken met de drie bedrijven die in België de nodige bekendheid hebben weten te verwerven als verstrekker van digitale televisie. Wat Telenet en Belgacom betreft kunt u eigenlijk rekenen op een vrij vergelijkbaar dienstenpakket. De verbeterde beeldkwaliteit is bij beide natuurlijk gelijk en ook de manier van werken leunt heel erg dicht tegen elkaar aan. U kunt bijvoorbeeld zowel bij Telenet als bij Belgacom met uw decoder programma’s opnemen en bestellen, een bepaalde uitzending pauzeren en vervolgens verder kijken, etc. Wat TV Vlaanderen betreft krijgt u echter te maken met een echt Vlaams digitaal platform waarbij u er ook rekening mee moet houden dat u in het bezit dient te zijn van een antenne. Deze antenne heeft u bij digitale TV België van Telenet en Belgacom niet nodig.