Belgacom vs Telenet

Bent u ook een echte televisie fan en zit u elke avond steevast voor de buis? Of houdt u er gewoon van om af en toe de televisie aan te zetten en uw gedachten te verliezen bij uw favoriete show? Wat voor televisiekijker u ook bent: het is belangrijk om de juiste aanbieder te kiezen. Geen enkel abonnement is namelijk hetzelfde, en elk kijkgedrag behoeft een andere aanbieder. Precies om deze reden kijken we naar de twee aanbieders Belgacom en Telenet. We zullen ze eerst kort beschrijven, alvorens we ze met elkaar vergelijken. Zo kunt u op basis van dit artikel de meest geschikte aanbieder kiezen!

 

Over Belgacom

Belgacom beslaat een groot aantal disciplines en verschillende bedrijven. Belgacom televisie werd in 2005 gelanceerd. Belgacom bood als eerste bedrijf digitale televisie aan in België: de nieuwe manier van televisie kijken. Hiervoor werd televisie via het analoge signaal verstuurd, tot een maximum van dertig zenders van matige kwaliteit. Nu, in het digitale tijdperk, is het mogelijk om meer dan honderd zenders te ontvangen in verbluffende kwaliteit. Belgacom was dus een echte voorloper en vestigde voorgoed haar naam! Hier eindigde het verhaal niet, want Belgacom wilde ook haar activiteiten diversifiëren, voor onder andere telefonie. De dalende kosten voor de vaste lijn dienden te gaan concurreren met de televisieaanbieder Telenet, waar u nu meer over leest.

 

Over Telenet

Telenet staat, zoals genoemd, bekend om haar gesofisticeerde telecommunicatienetwerken. Ook mobiele telefonie, breedbandinternet en natuurlijk analoge en digitale televisie vallen onder de werkvelden van Telenet. Met een vestiging in Mechelen en een nationale bediening, is ook Telenet een koploper te noemen in de wereld van de televisie, en ook dit bedrijf is er, net als Belgacom, van begin af bij geweest. België dankt de digitale televisie aan zowel Telenet als Belgacom!

 

Gewaagde concurrenten

Telenet en Belgacom hebben over het algemeen een redelijk overeenstemmende programmering. Dit is dan ook exact de reden dat zij concurrenten zijn. Ze kunnen beiden achter dezelfde films en sportwedstrijden aanzitten, maar slechts één bedrijf kan ze uitzenden. De digitale factoren zijn over het algemeen redelijk hetzelfde. Hetzelfde geldt voor de beeldkwaliteit, en ook voor de extra functies van de digitale televisie. Wat zijn dan eigenlijk de verschillen? Wat zorgt ervoor dat Telenet gewaagd is aan Belgacom en andersom?

 

De belangrijkste verschillen

De mobiele diensten van beide aanbieders zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Als het om internet gaat, lijkt Telenet toch aan de winnende hand te zijn, gezien de internetsnelheid en het vrije downloaden. Het komt dus neer op de televisie. Wie gaat er winnen? Beiden hebben meer dan veertig zenders en het aanbod is dus groot. Bij Belgacom kan gratis voetbal gekeken worden, en ook basketbal is beschikbaar. Telenet heeft geen gratis voetbal en basketbal is helemaal niet beschikbaar. De sportliefhebber gaat dus sowieso voor Belgacom! Ook programma’s opnemen via 3G en 4G is mogelijk bij Belgacom, en bij Telenet niet. De score is dus gelijk, maar het is niet geheel onwaarschijnlijk is dat u een compleet pakket afneemt in plaats van alle diensten los van elkaar. Het totaalpakket Belgacom trekt hier aan het laatste eind! Mocht u nog twijfelen, dan weet u nu dus wat u moet kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*