Besparen op je abonnementen: zo doe je dat

In elk huis kun je een heleboel abonnementen verzamelen. Ga maar eens voor de grap na hoeveel abonnementen mensen in jouw omgeving af hebben gesloten. Dat loopt uiteen van een abonnement op een tijdschrift tot het welbekende telefoonabonnement. We denken natuurlijk dat we elk abonnement nodig hebben en sluiten ze daarom ook massaal af. Maar, zijn abonnementen wel voordeliger en kun je er ook op besparen? We vertellen het in dit artikel.

Goedkoop internet abonnement

Sluit niet te veel af

Elk abonnement klinkt aantrekkelijk, of het nou een abonnement op de sportschool is of een abonnement op je favoriete streamingdienst. Je bent altijd goedkoper uit, dan wanneer je een paar losse lessen neemt of paar films huurt. Ga alleen eens voor jezelf na of dat ook echt zo is. Maak je er namelijk echt zoveel gebruik van dat jouw abonnement echt zo voordelig is? Eens in de paar maanden een film kijken of 1x in de maand naar de sportschool zijn een abonnement niet waard. Dan betaal je eigenlijk een abonnement voor niks, omdat je er zo weinig gebruik van maakt. Als je dan gaat omrekenen, had je beter een losse les kunnen betalen. Dit komt ook veel voor als je geabonneerd bent op verschillende streamingdiensten. Je kunt toch maar een film tegelijk kijken, dus moet je echt een abonnement hebben op 5 verschillende streamingdiensten? Mocht je willen besparen, zal ik als eerste naar dat soort abonnementen kijken, want het is zonde van je geld om te betalen voor iets dat je niet gebruikt. Sluit daarom alleen abonnementen af, die je ook echt gebruikt of gaat gebruiken, zoals bijvoorbeeld een telefoon- of internetabonnement. 

Doe een vergelijking

Ga nooit voor de eerste en de beste optie die jou aan wordt geboden. De verkopers maken het aantrekkelijk voor jou en vaak ben je toch ergens goedkoper uit. Het beste is om het zelf allemaal goed uit te zoeken en gelukkig zijn er handige tools voor. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig zoeken naar het beste internet abonnement. Dat is iets wat heel waardevol voor jou is, voornamelijk nu in de periode dat veel mensen thuiswerken. We kunnen ook niet meer zonder het internet, dat is niet meer weg te denken en we hebben het ook duidelijk nodig. Je mag daar dus best wat geld in steken zul je zelf denken. Uiteraard is dat nooit verkeerd, maar weet wel altijd waar je voor betaald. 

Er bestaat namelijk zoiets als oververzekeren en dat kan dus ook met je abonnement gebeuren. We bedoelen dan dat je jouw abonnement te veel uitbreid, waar je later waarschijnlijk niets mee gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan die sportzender voor een extra bedrag in de maand. Dat is goed om af te sluiten als je wekelijks sport volgt, want dan heb je die sportzenders nodig. Maar, weet je zeker dat je een jaar lang geld daarvoor wil betalen om alleen 2x per jaar de derby tussen Ajax en Feyenoord te volgen? Er zijn ook andere manieren om dat te volgen natuurlijk. 

Hetzelfde geldt voor een telefoonabonnement. We laten ons vaak de nieuwste telefoon aanpraten of hebben zelf al bedacht dat we die willen halen door alle reclame om ons heen. Daar is opzich niks mis mee, maar zo’n abonnement is niet goedkoop. Vooral niet als je jouw gloednieuwe telefoon er zogenaamd ‘gratis’ bij krijgt. Daar betaal je natuurlijk gewoon voor. Het verstandigste is om de telefoon altijd los af te betalen en daarna het goedkoopste telefoon abonnement te zoeken. Dat afbetalen van je telefoon is namelijk wat jouw abonnement zo duur maakt, eveneens als alle andere producten die je erbij hebt afgesloten, zoals belminuten en smsjes. Heb je die nog wel nodig in deze tijd? Anders moet je daar in ieder geval vanaf stappen, want het is alleen maar zonde van je geld.

Geplaatst in Digitale tv Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*